PeteSyvlumi Elämän Myrskyvaroitukset

Hallituksen pakkolait

Sipilä antoi alkuun kuvan, että hän osaisi tehdä ja viedä asiat päätöksiksi, mutta se olikin vain harhakuva hänen johtajan taidoistaan. Sipilä toi pontevasti ns. pakkolait julkisuuteen. Näitä työelämän uudistuslakeja hän ajoi kuin taikuri käärmettä pyssyyn. Pakkolailla hallitus on kuvitellut lisäävänsä työpaikkoja työnantajamaksuja vähentämällä. En usko näiden pakkolakien lisäävän yhtään työpaikkaa, ainoastaan julkis- ja yksityissektorin lomaoikeuksien tasapuolisuuden yhtenäistämisen.

Nämä ns. pakkolait:
 - Loppiainen ja helatorstai muuttuvat palkattomiksi vapaapäiviksi.
 - Ensimmäisestä sairaslomapäivästä tulee palkaton. Sairauspäiviltä 2–9 maksetaan 80     prosentin palkka.
 - Vuosiloman enimmäispituudeksi tulee 30 päivää.
 - Lomarahoista leikataan 30 prosenttia.
 - Tuotannollisten ja taloudellisten syiden perusteella irtisanottavalle tarjottaisiinyli 20 työntekijän yrityksissä irtisanomisajan palkan ohella oikeutta     työllistymisvalmennukseen.
 - Työterveydenhuoltoa tarjottaisiin puoli vuotta irtisanomisajan jälkeen.

Julkissektorin 38 päivän lomaoikeus on suuri epäoikeus muita kohtaan. Myös opettajien koko kesän (2,5 kuukautta) loma on nykyaikana mennyt muinaisjäännös joka olisi poistettava.

Palkkoja on alennettava niillä aloilla jotka eivä pärjää muuten. Myös pakolaismassa on saatava heti duuniin, ja heidän osaltaan aloituspalkkoja on sovitettava alle sopimuksien. 

Myös tynantajat on valvottava, että ne hoitavat tynantajamaksut oikein.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän PeteSyvlumi kuva
Pete Syvälumi

Kun katson täältä Espanjasta ja Lisboasta Suomen poliittista tilannetta, niin en voi olla muuta mieltä kuin koko kolmen ässän olisi erottava. Niin huonoa tulosta on syntynyt.

Toimituksen poiminnat